‘‘ Bize sahip çıkın''

 ‘‘ Bize sahip çıkın

Başkan Kayan Halkına seslendi; ‘‘ Liman, Tekel. Tedaş özelleşti yüzlerce arkadaş işsiz kaldı:''








Başkan Kayan Halkına seslendi; ‘‘ Liman, Tekel. Tedaş özelleşti yüzlerce arkadaş işsiz kaldı:''

Petrol İş başkanı İsmail Kayan Pazar günü bölgemizde bir dizi programa katılan Çalışma ve sosyal güvenlik bakanına sundukları ‘'Bor neden özelleşmesin ?'' dosyasının içeriğini doğrultusunda bir açıklama yaptı.

AKP dışında tüm siyasi parti çevrelerinin hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Kayan Bor madenlerinin önemine değinerek stratejik özelliğe sahip madenin kamu adına Etimaden genel müdürlüğü vasıtasıyla işletilmesinin son yıllarda %40 oranında önemli artış kaydettiğini, Çalışan kesin olarak ta istenildiğinde bu artışın daha da arttırılabileceğinin altını çizerek ‘' Amaç birilerine kapı aralamaksa, biz çalışan kesim olarak halkın malı olam Bor'un özelleştirilmesine sonuna dek karşıyız.'' Dedi.

Özelleştirilmeler sonrası sokakta kalan işçilerin bandırma insanı olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Kayan işsiz kalan insanların diğer bir tanımlama ile kent ekonomisine yön veren dinamik bir topluluk olduğunu bu nedenle Bandırma halkı ve esnafının da bu kesinim arkasında yer alması gerektiğini söyledi.

Başkan İsmail kayan Pazar günü Edincik'teki açılışta mahalli basına konu hakkında bilgi veren bakan'ın açıklamasının'da yeterli olmadığını belirterek hazırlanan yasa ile işletmeyi birleştiren ünitelerin ayrı ayrı taşeronlaştırmak suretiyle elden çıkartılmak istendiğini yeniledi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Faruk Çelik`in 24 saat önce
verdiği beyanda Bor`un özelleştirilmeyeceğini söylemesi Çalışan kesimi tatmin etmedi.






Petrol- iş sendikasından açıklama; BASINA VE KAMUOYUNA
Bor Madenlerinin özelleştirilmesinin önünü açacak yasa değişikliği 05/03/2012 günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısına Enerji Bakanı Taner YILDIZ tarafından yapılan sunum şöyledir;
BOR TUZLARI, TRONA VE ASFALTİT MADENLERİ İLE NÜKLEER ENERJİ HAMMADDELERİNİN İŞLETİLMESİNİ, LİNYİT VE DEMİR SAHALARININ BAZILARININ İADESİNİ DÜZENLEYEN KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI” TASLAĞI
MADDE 1- 10/06/1983 tarihli ve 2840 sayılı Bor tuzları, trona ve asfaltit madenleri ile nükleer enerji hammaddelerinin işletilmesini, Linyit ve demir sahalarının bazılarının iadesini düzenleyen Kanunun” 2. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
Bu madenlerin üretimi ve zenginleştirilmesi, teknik, ticari ve ekonomik sebeplerle, ürünün mülkiyeti teşekkülde kalmak üzere ihale yoluyla üçüncü şahıslara gördürebilirler. Ancak üçüncü şahıslara gördürülecek işlerin ihale süresinin üç yıldan fazla olması durumunda konuya ilişkin talepler Yüksek Planlama Kurulu tarafından karara bağlanır.”
Eti Maden İşletmeleri 2002 yılında dünya bor piyasasında % 24 paya sahip iken 2011 yılında bu rakam % 47`ye çıkmıştır. 2011 yılı karlılıkta 825.000 milyon dolar ile 500 büyük sanayi kuruluşu içine girmiştir. Mevcut yapı ile karlılık arttırılabiliniyormuş. Bunu her zaman tebrik ve takdir etmişizdir.
Petrol-İş Sendikası olarak mevcut yapının korunması gerektiğine inanıyoruz. 3.Şahıslara devir edilebilir demek taşeronlaşmanın dolayısıyla özelleştirmenin önünü açacaktır.
Sendika olarak bizim şahıslar ile herhangi bir problemimiz yoktur. Biz sadece ülkenin geleceği için bor madenlerini taşeronlar veya özel sektör değil Eti Maden İşletmeleri işletsin diyoruz.
Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik İşçileri Sendikası Petrol-İş Olarak, ülkemizin gözbebeği olan, paha biçilemez bu milli servetimizin özelleştirme girişimlerine karşı sendika olarak daha önce (2001 Yılı) nasıl mücadele verdiysek şimdi de meşru, demokratik, kitlesel mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla vereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
2001 yılındaki blok satışa o zaman AKP de karşı çıkmıştı.
Şimdi özelleştirmiyoruz diye Sn. Bakanımızın açıklamaları var.
Hizmet alımı demek, üçüncü şahıslara
!, Özelleştirmenin önünü açmak demektir!
Bunu bütün kamuoyu böyle bilsin. Bizim kişilerle işimiz yok.
Biz ekmeğimizin peşindeyiz.

Saygılarımızla,
İsmail KAYAN
Bandırma Petrol-İş Sendikası
Şube Başkanı







BAHRİ MUTLU
20.03.2012 08:26:10
işvereni yolunacak kaz gibi görenler kaz elden gidicek diye nasılda ağlamaya başladılar.Kazın elden melden gittiği yok , yolan değişiyor.1 dakika fazladan çalışırmısınız? Hayır. 15 dakika işyerine erken gelip işbaşı yaparmısınız ? hayır. İşi erken bırakıp kapı önlerinde beklermisiniz? EVET . Aynı ortamda çalışıyoruz biz sizden daha fazla sahip çıkıyoruz işimize.Sakallım

etimaden
20.03.2012 10:16:53
Bahri Sen ilk önce nereli olduğunu söyle allahın k..... geliyosunuz dağdan bağdakine bilet kesmeye çalışıyorsunuz sen a... sahip çık biz geleceğimize sahip çıkıyoruz

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı